Guaiazulena: o nouă opțiune de tratament pentru dermatita recalcitrantă de scutec

Studii recente* arată că utilizarea cremei Garmastan® oferă o recuperare rapidă a nou-născuților cu risc de apariție a dermatitei de scutec

Scop

Pe baza observațiilor materne, ne-am propus să evaluăm eficacitatea tratamentului cu unguent local care conține guaiazulenă (GA) la nou-născuții cu risc ridicat cu dermatită recalcitrantă a scutecului (DRD).

Metode

Am inclus 30 de pacienți NICU cu DDR, cu nivel II-III cu vârsta cuprinsă între 22 și 67 de zile. Pacienții din grupul de studiu (n = 20) au fost tratați cu GA care conținea unguent local (0,05 g/100 g). Grupul de control a fost format din pacienți care au avut tratament antifungic prelungit. O scară vizuală a fost utilizată pentru a evalua răspunsul la tratament la sfârșitul unei săptămâni. Punctajul s-a făcut la începutul tratamentului, în prima, a treia și a șaptea zi.

Rezultate

diferențele semnificative statistic în scorurile vizuale au fost determinate între cele două grupuri în zilele inițiale și următoare ale tratamentului. În grupul de studiu, îmbunătățirile din prima și a treia zi de tratament au fost mai bune decât cele din grupul de control. În plus, rata de recuperare completă în grupul de studiu a fost mai bună decât cea la martori.

Concluzie: Având efecte benefice, dar fără efecte adverse, GA care conținea unguent local a oferit o recuperare rapidă la nou-născuții cu risc RDD, care au necesitat o îmbunătățire rapidă.

*Mai multe informații despre studiile sțiințifice în legătură cu unguentul Garmastan® puteți obține aici.