Lucrări științifice

Studii și informații utile despre unguentul Garmastan®

Efectul unui unguent care conține guaiazulenă asupra sănătății mameloanelor și areolei la femei

Cristian Furau, Harry Grossmann, Gheorghe Furau, Jürgen Vormann

 
Abstract

Unguentele care conțin guaiazulenă sunt utilizate în mod obișnuit pentru îngrijirea sânilor în timpul alăptării. De asemenea, s-a propus ca zona mameloanelor și a areolei femeilor care nu alăptează ar putea beneficia de utilizarea acestei azulene. Într-un studiu efectuat pe 51 de femei, s-a investigat dacă utilizarea unui unguent care conține guaiazulenă (Garmastan®) ar îmbunătăți aspectul, elasticitatea și sensibilitatea mamelonului și a zonei areolei în decurs de 4 luni de aplicare zilnică. Aproximativ o treime dintre participanții la studiu au raportat îmbunătățiri ale sensibilității, elasticității și aspectului zonei investigate a sânului. Evaluarea medicilor a evidențiat o îmbunătățire clară a elasticității și sensibilității mamelonului și zonei areolei pe parcursul perioadei de studiu. Aproape toate femeile au dorit să continue utilizarea unguentului după încheierea studiului. În concluzie, utilizarea unguentului Garmastan® este capabilă să îmbunătățească sensibilitatea și elasticitatea mameloanelor și zonei areolei a sânilor femeilor care nu alăptează.

Cuvinte cheie

Unguent care conține guaiazulenă, îngrijirea sânilor, alăptare

Guaiazulena: o nouă opțiune de tratament pentru dermatita recalcitrantă de scutec la pacienții NICUi

Tamer Gunes, Mustafa Ali Akin, Dilek Sarici, Kurtulus Hallac, Selim Kurtoglu & Takashi Hashimoto

 
Abstract

Scop: Pe baza observațiilor materne, ne-am propus să evaluăm eficacitatea tratamentului cu unguent local care conține guaiazulenă (GA) la nou-născuții cu risc ridicat cu dermatită recalcitrantă a scutecului (DRD).

Metode: Am inclus 30 de pacienți NICU cu DDR, cu nivel II-III cu vârsta cuprinsă între 22 și 67 de zile. Pacienții din grupul de studiu (n = 20) au fost tratați cu GA care conținea unguent local (0,05 g/100 g). Grupul de control a fost format din pacienți care au avut tratament antifungic prelungit. O scară vizuală a fost utilizată pentru a evalua răspunsul la tratament la sfârșitul unei săptămâni. Punctajul s-a făcut la începutul tratamentului, în prima, a treia și a șaptea zi.

Rezultate: diferențele semnificative statistic în scorurile vizuale au fost determinate între cele două grupuri în zilele inițiale și următoare ale tratamentului. În grupul de studiu, îmbunătățirile din prima și a treia zi de tratament au fost mai bune decât cele din grupul de control. În plus, rata de recuperare completă în grupul de studiu a fost mai bună decât cea la martori.

Concluzie: Având efecte benefice, dar fără efecte adverse, GA care conținea unguent local a oferit o recuperare rapidă la nou-născuții cu risc RDD, care au necesitat o îmbunătățire rapidă.

Cuvinte cheie

Dermatita de scutec, guaiazulenă, nou-născut

Crema Garmastan®

Cremă naturală pentru îngrijirea sânilor și prevenirea infecțiilor în perioada alăptării

Nr. 1 în România

Nr. 1 în România pentru protecția și înfrumusețarea sânului în timpul alăptării. Peste 1 milion de mămici mulțumite în ultimii 10 ani.