Magneziul în timpul sarcinii

Aflați mai multe de ce femeile pot suferi de deficit de magneziu.

Magneziul în timpul sarcinii

Sarcina este o experiență extraordinară pentru fiecare femeie. Corpul ei se schimbă în multe feluri și necesită mai multă energie. Așadar, nu este de mirare că are nevoie și de mai multe minerale în timpul sarcinii și, după nașterea copilului, în perioada de alăptare. Prin urmare, ginecologii recomandă femeilor însărcinate să asigure un aport echilibrat de magneziu.

Aflați mai multe despre magneziul în timpul alăptării.

Sarcina și deficiența de magneziu

Necesarul de magneziu crește considerabil în timpul sarcinii din cauza dezvoltării fătului. În acelaşi timp, se elimină pe cale renală cu aproximativ 25% mai mult magneziu din corp, datorită schimbărilor metabolismului mamei. Deja din a doua jumătate a sarcinii, necesarul de magneziu este dificil de acoperit în mod eficient doar prin nutriție.

Pot apărea simptomele tipice ale deficitului de magneziu:

  • Crampe ale gambei
  • Spasme musculare
  • Tensiuni musculare

Dacă suspectați că aveți deficiență de magneziu, ar trebui să discutați cu medicul ginecolog.

Reglarea tensiunii arteriale

Un nivel adecvat de magneziu poate contribui la menținerea tensiunii arteriale în limite normale, ceea ce este important în timpul sarcinii pentru a preveni unele complicații precum preeclampsia.

De asemenea, magneziul poate ajuta la menținerea nivelurilor de zahăr din sânge sub control, fiind astfel benefic pentru gestionarea diabetului gestațional.

Cum suplimentam nivelul de magneziu în organism?

În primul rând, o modalitate eficientă de a obține magneziul necesar este prin alimentație. Unele alimente bogate în magneziu includ nuci și semințe (cum ar fi semințele de dovleac și semințele de floarea-soarelui), legume cu frunze verzi (cum ar fi spanacul și kale), leguminoase (cum ar fi fasolea neagră și lintea), cereale integrale și unele tipuri de pește.

Dacă nu obțineți suficient magneziu din alimentație sau aveți anumite condiții medicale care vă fac să aveți nevoie de mai mult magneziu, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să luați suplimente de magneziu.

Sfaturi pentru o sarcină sănătoasă

Sarcina și Diasporal®

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) indică o doză zilnică de 300 mg magneziu pentru a trata deficiența de magneziu.

 

Pentru mai multe informații vizitează www.diasporal.ro

Crema Garmastan®

Cremă naturală pentru îngrijirea sânilor și prevenirea infecțiilor în perioada alăptării

Nr. 1 în România

Nr. 1 în România pentru protecția și înfrumusețarea sânului în timpul alăptării. Peste 1 milion de mămici mulțumite în ultimii 10 ani.